Danas 20. Vidovdanski pjesnički susreti

0

SOKOLAC – Na Sokocu će danas, na Vidovdan, biti održani 20. Vidovdanski pjesnički susreti na Romaniji. Prema programu, manifestacija će početi poetskim pomenom na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ u 11.00 časova.

U 13.00 časova biće održana promocija knjige pripovjetki „Jauci tame“, autora Milanka Borovčanina iz Sokoca u sokolačkoj Narodnoj biblioteci.

U 20.00 časova biće održano pjesničko veče na gradskom trgu ispred zgrade Skupštine opštine, a vidovdansku besjedu će kazivati beogradski književnik Milosav Tešić, dobitnik Povelje 20. Vidovdanskih pjesničkih susreta na Romaniji.

Svoje stihove kazivaće pjesnici Milica Bakrač iz Nikšića, Ranko Preradović i Milenko Jevđević iz Banjaluke, Nedeljko Babić iz Milića, Nenad Radenković iz Zvečana i Miomir Jovanović iz Kosovske Mitrovice.

U programu učestvuju pjesnici Slobodan Jović iz Lopara, Gordana Milošević iz Vlasenice, Zoran Nedeljković iz Požege, Milun Lubarda i Božidar Stanar iz Rogatice, kao i Radislav Ćivša, Momir Jolović i Slavko Đurković iz Sokoca, te Milutin Savčić iz Han Pijeska.

Na Han Pijesku sinoć je u 20.00 časova u porti crkve Svetog Pantelejmona biće održano pjesničko veče na kome će svoje stihove kazivati ovi pjesnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare