Danas 20 godina od odbrane Sarajevsko-romanijske regije

0

SOKOLAC – Na Vojničkom groblju Mali Zejtinlik na Sokocu i u manastiru Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji danas će biti obilježeno 20 godina od odbrane Sarajevsko-romanijske regije, za koju je poginulo 4.000 pripadnika Vojske Republike Srpske.


Obilježavanju, koje će početi u 9.00 časova služenjem pomena na Vojničkom groblju u znak sjećanja na poginule borce Sarajevsko-romanijske regije, prisustvovaće ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Nakon pomena, predviđeno je polaganje vijenaca na centralni krst na Vojničkom groblju na Sokocu.

Programom obilježavanja, u 9.15 časova na Vojničkom groblju na Sokocu predviđeno je obraćanje zvaničnika, a u 9.30 časova duhovni program.

Parastos za poginule borce Sarajevsko-romanijske regije biće služen u 10.30 časova u manastiru Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji.

Kao simbol otpora naroda na ovom prostoru izgrađen je manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji gdje se nalazi 4.000 uklesanih imena poginulih boraca, dok je na groblju Mali Zejtinlik sahranjeno 940 boraca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare