Dan sjećanja na Milicu Lalović i Natašu Učur

0
Dan sjećanja na Milicu Lalović i Natašu Učur

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici osnovnih škola sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža prisustvovaće danas na groblju u Miljevićima pomenu djevojčicama Milici Lalović i Nataši Učur koje su ubijene snajperskim hicima u sarajevskom naselju Grbavica 1995. godine.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva Danijela Mrda izjavila je Srni da prota Vojislav Čarkić svake godine služi opelo poginulim djevojčicama kod spomen-obilježja u Miljevićima.

„Ove godine smo odlučili, s obzirom na to da su to bile naše učenice, da opelu prisustvuju i učenici osnovne škole. Cilj je da učenici koji pohađaju nastavu u ovoj školi, ali i učenici iz regije sačuvaju uspomene na stradale djevojčice“, istakla je Mrda.

Ona je dodala da će se obilježavanju dana stradanja Nataše i Milice učenicima ove škole pridružiti i učenici Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kasindola i „Petar Petrović NJegoš“, sa svojim vjeroučiteljima.

Služenje pomena počeće u 11.00 časova u Miljevićima.

Hicima ispaljenim iz snajpera iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom prije 23 godine ubijene su srpske djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur u sarajevskom naselju Grbavica.

Za taj zločin, kao i u mnogim drugim slučajevima ubistava srpskih civila, niko nikada nije odgovarao.

Snajperista sa zgrade „Lorisa“ na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, ubio je 11. marta 1995. godine desetogodišnju Milicu i devetogodišnju Natašu koje su se igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59, u naselju koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments