Dan otvorenih vrata za osnovce

0

ZVORNIK – U Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Petar Kočić“ u Zvorniku danas je održana manifestacija „Dan otvorenih vrata“, odnosno dan profesionalne orijentacije za učenike završnih razreda osnovnih škola.

Direktor škole Biljana Pisić rekla je novinarima da se oko 150 učenika iz gradske osnovne škole upoznalo o budućima zanimanjima, dok zbog nevremena učenici iz seoskih škola nisu bili prisutni, tako da će za njih naknadno biti organizovan sličan događaj.

„Na Dan otvorenih vrata smo praktično u službi učenika devetih razreda. NJima su prezentovana buduća zanimanja, dobili su informacije o broju časova iz određenih stručnih i opšteobrazovnih predmeta, što će biti važno za njihov izbor zanimanja. Pored toga, već četiri godine imamo internet-sajt putem koga budući srednjoškolci mogu dobiti potrebne inFormacije“, navela je Pisićeva.

Ona je napomenula da sve srednje škole u regiji imaju problem sa smanjenjem broja učenika, ali da ova zvornička škola, zbog kvaliteta nastave i sličnih manifestacija, odnosno dobrog informisanja osnovaca, nema taj problem.

Prema planu upisa za narednu školsku godinu u SŠC „Petar Kočić“ će biti upisana tri razreda gimnazije opšteg i jedan društveno-jezički, dva odjeljenja ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara, te po jedan razred medicinskih i farmaceutskih tehničara i jedno kombinovano odjeljenje kuvara i konobara, odnosno mjesta ima za 240 učenika u deset odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare