Dan bez sipanja goriva

0

ZVORNIK – Autoprevoznici Birča i Semberije danas neće sipati pogonsko gorivo na benzinskim pumpama, u znak protesta zbog visokih cijena ovih energenata, potvrdio je danas predsjednik Udruženja autoprevoznika Birča i Semberije Mladen Golić. On je rekao Srni da su se autoprevoznici Birča i Semberije ovim stavom pridružili odluci autoprevoznika Republike Srpske da se danas bojkotuju benzinske pumpe zbog enormno visokih cijena dizel goriva i benzina.

„Ako se ne nađe razumna cijena pogonskog goriva, autoprevoznici će biti dovedeni u situaciju da ne mogu ekonomski poslovati, neće biti konkurentni, a samim tim biće dovedeni u situaciju da gase svoju djelatnost“, rekao je Golić.

Podsjetivši da su se i ranija, kao i ovo najnovije, poskupljenja negativno odrazilo na poslovanje autoprevoznika, Golić je pozvao taksiste i druge korisnike pogonskog goriva da se pridruže inicijativi autoprevoznika Srpske da danas ne sipaju gorivo.

Zvornički taksisti su ocijenili da je inicijativa o bojkotu pumpi dobra, te pozvali vlasnike benzinskih pumpi da dobro razmisle o svakom narednom poskupljenju jer, kako su naveli, i drugi moraju od nečega da žive.

Na jednoj od zvorničkih benzinskih pumpi kažu da je promet putničkih vozila na pumpi uobičajen, ali da korisnici sipaju male količine goriva, odnosno onoliko koliko im je neophodno.

Udruženje autoprevoznika Birča i Semberije ima oko 80 članova.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments