Dan 1. sarajevske motorizovane brigade slaviti 20. maja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo uputila je oštar protest zbog najave pojedinih visokih oficira nekadašnje Vojske Republike Srpske koji žele da 28. aprila organizuju obilježavanje dana Prve sarajevske motorizovane brigade mimo već utvrđenog datuma, 20. maja, koji je uvršten u Kalendar obilježavanja značajnih događaja Republike Srpske.

“Svi delegati u Skupštini, gosti i funkcioneri iz opštine Istočno Novo Sarajevo izrazili su nezadovoljstvo zbog ovakvih postupaka pojedinaca i oštro osudili ovaj čin čiji je cilj razbijanje jedinstva Boračke organizacije i podjela učesnika odbrambeno-otadžbinskog rata na oficire i vojnike“, saopšteno je iz Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Skuštine Predrag Trapara, navodi se da Skupština “osuđuje postupke pojedinaca Jove Tadića i Pere Sailovića koji samovoljno organizuju obilježavanje 20 godina od formiranja brigade i Dana brigade, mimo već utvrđenog kalendara obilježavanja značajanih događaja u Srpskoj“.

Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo pozvala je borce i oficire nekadašnje Vojske Republike Srpske, boračke organizacije i funkcionere u opštinama Istočnog Sarajeva da se ne odazivaju na poziv za obilježavanje Dana brigade 28. aprila u restoranu “Kula“.

Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine, održanoj 6. aprila, usvojen je izvještaj o radu Predsjedništva Boračke organizacije za prošlu godinu i operativni plan rada Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo za ovu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare