Da Incko i strane sudije čestitaju Dan Srpske iz svojih zemalja

0

Mladi socijaldemokrati i građani Zvornika poručili su danas visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku, te stranim sudijama i tužiocima, da bi bilo najbolje i korektno da narodu Republike Srpske čestitaju 9. januar – Dan Republike Srpske iz svojih matičnih zemalja.
„Šaljemo poruku Incku i stranim sudijama i tužiocima da je vrijeme da idu kućama i da u svojim zemljama svom narodu određuju koje će datume obilježavati i slaviti, a ne nama“, rekla je Srni sekretar Opštinskog odbora Mladih socijaldemokrata Zvornik Sandra Erkić.

Ona je u okviru akcije „Srpska i dalje slavi“ naglasila da mladi ove zemlje i njeni građani nikada neće prihvatiti osporavanje Dana Republike Srpske, koja je nastala voljom srpskog naroda.

„Istorijski datumi nastali voljom i zaslugom srpskog naroda, među kojima je 9. januar, nikada nam ne mogu uskratiti ni strane sudije niti međunarodni predstavnici i zato je bolje da idu kući, što im srdačno preporučuje narod srpske ovim razglednicama“, rekla je Erkićeva.

Ona je istakla da će 9. januar – Dan Republike Srpske, biti proslavljan dok god ima mladih.

Erkićeva je dodala da će razglednice biti upućene na adrese Incku, stranim sudijama i tužiocima, kako bi se iz prve ruke upoznali o mišljenju građana kojima se osporava sve što je demokratsko.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare