Цвијановић: Неизабрани странац враћа БиХ три корака уназад са намјером изазивања хаоса

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да Кристијан Шмит није високи представник, а све и да јесте не би имао право да намеће одлуке и мијења законе.

„Када год представници народа у БиХ направе корак напријед, Шмит нас врати три уназад. Ово је шамар демократском процесу и европском путу БиХ, а шамарчина ЕУ“, констатовала је Цвијановићева у изјави за Срну упитана да прокоментарише Шмитово наметање измјена Изборног закона у БиХ.

Она је истакла да је очигледно да Шмит, заједно са својим менторима и налогодавцима, диктаторским одлукама свјесно урушава кредибилитет ЕУ у БиХ.

Цвијановићева је рекла да је нечувено да неизабрани странац намеће одлуке било којој чланици УН, а посебно у земљи која је на прагу отпочињања преговора са ЕУ.

„Ово ће за посљедицу имати додатно усложњавање политичке ситуације у БиХ, што је очигледно и била Шмитова замисао. Намјера је изазвати хаос и показати да двије стране нису БиХ и ЕУ“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је познато да БиХ нема кредибилитет јер су га уништили страни мешетари задњих деценија држећи БиХ у статусу колоније.

„Али, они који управљају Шмитом желе показати да је и ЕУ њихова колонија и, нажалост у томе су успјели и то не штипкањем и гуркањем у бок или у леђа, већ песницом у чело. Толико о еуфорији и преговарачком статусу“, поручила је Цвиијановићева.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare