Ćurić: Olakšati život dijabetičarima

0

TREBINJE – Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da Udruženje dijabetičara u tom gradu djeluje regionalno, zbog čega zaslužuje svaku podršku lokalne i republičke vlasti da bi se olakšao život oboljelima.

Ćurić je rekao danas novinarima da je cilj imati što manje oboljelih, te da će se na tome konkretno raditi o čemu govori i novouvedena budžetska stvaka za nabavku senzora.

„A sve da bi tim porodicama bilo lakše da prebrode ono što nosi ova bolest. Radićemo i dalje na tom planu u saradnji sa republičkim vlastima i ustanovama“, rekao je Ćurić, koji je danas o ovim temama razgovarao i sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Predsjednik Udruženja dijabetičara Trebinje Nada Bijedić, koja je prisustvovala sastanku, rekla je da je Cvijanovićeva obećala pomoć ovoj organizaciji u skladu sa mogućnostima.

Ona je zahvalila predsjedniku Srpske i rekla da na planu pomoći dijabetičarima sarađuju sa ostalim udruženjima tog tipa, ali i zdravstvenim institucijama, lokalnim i republičkim vlastima.

„Dijabetološka zaštita uvijek može biti bolja da bi se olakšao život pacijentima. Sa predsjednicom smo razgovarali o projektu evidentiranja novooboljelih i ići ćemo ka tome da obiđemo svaku našu mjesnu zajednicu i da svima izmjerimo šećer u krvi, te eventualno obezbijedimo pomoć“, rekla je Bijedićeva.

Ona je dodala da je u trebinjskoj regiji povećan broj ljudi koji boluju od dijabetesa zbog čega treba pojačati prevenciju, edukaciju i liječenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare