Ćurguz: Pojedinci neće urušavati poziciju BORS-a

0

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Pantelija Ćurguz rekao je sinoć na Palama da Predsjedništvo BORS-a neće dozvoliti da pojedinci, kao što je predsjednik Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić, urušavaju poziciju ove jako bitne organizacije za Srpsku.

Ćurguz je u pauzi posebne sjednice Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale istakao da Željko Lalić izlazi sa svojim ličnim stavovima, da komentariše stvari mimo stavova organa čiji je član.

„Komentari Lalića nemaju težinu i nekorektno je da sa mnom komunicira posredstvom medija“, dodao je Ćurguz.

On je naglasio da će u četvrtak, 16. maja, na sjednici Predsjedništva BORS-a zauzeti stav o ovim pitanjima i utvrditi ko radi mimo stavova organa BORS-a.

Ćurguz je istakao da onima koji rade mimo stavova organa BORS-a neće biti mjesta u ovoj organizaciji, te izrazio uvjerenje da će većina opštinskih odbora boračkih organizacija stati u odbranu jedinstva unutar BORS-a.

On je poručio da u BORS-u imaju dovoljno iskustva, znanja i mudrosti da povuku prave poteze koji će biti u funkciji jačanja ove organizacije.

Ćurguz je podsjetio da su Boračka organizacija Pale i njeno rukovodstvo na vrijeme upozorili na uticaj politike na izbor ljudi u boračke organe u nekim opštinama na području Sarajevsko-romanijske regije i da to može biti problematično, što se i obistinilo.

Prema njegovim riječima, Lalićevi istupi su ili direktiva vrha stranke kojoj pripada ili je riječ o prisustvu obavještajnih službi koje su BORS proglasile jednim od najstabilnijih faktora koji utiče na ukupnu stabilnost u Srpskoj, zbog čega treba napraviti pometnju za usložnjavanje situacije.

„Mi smo vrlo bitni i nećemo dozvoliti da pojedinci urušavaju poziciju BORS-a“, poručio je Ćurguz.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina istakao je da je ova posebna sjednica sazvana zbog određenih slabosti koje se manifestuju u javnosti sa aspekta kredibiliteta i karaktera ove organizacije, odnosno njenih organa i rukovodstva.

Parađina je naglasio da je potrebno riješiti neprincipijelno djelovanje Regionalne boračke organizacije i da Boračka organizacija Pale neće učestvovati u njenom protivpravnom radu.

„Statutom je predviđeno da su Pale koordinator regije, a Regionalna boračka organizacija to sada mijenja mimo Statuta“, pojasnio je Parađina.

Prema njegovim riječima, prvi čovjek Regionalne organizacije Željko Lalić ne može predstavljati ovu organizaciju, jer nije borac prve kategorije i to je problem rukovodstva i organa BORS-a i resornog ministarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare