Crveni krst Pale organizuje pokazne vježbe prve pomoći

0

Crveni krst Republike Srpske, Omladinski klub OOCK Pale danas će od 13.00 časova organizovati pokaznu vježbu prve pomoći u Ulici Srpskih ratnika (kod Fotografske radnje Vasić) u kojoj će biti izvedena simulacija saobraćajne nesreće.

Cilj ove vježbe je kako ističu iz Omladinskog kluba CK-a prezentovanje sposobnosti, spremnosti i znanja članova ove organizacije iz oblasti prve pomoći, ali i približavanje Crvenog krsta građanima.

„Pozivamo sve građane da nam se pridruže, da vide koliko ih njihove greške mogu koštati, ali i da nešto nauče u slučaju da se nekada i sami nađu kao akteri saobraćajne nesreće ili kao prolaznici. Pružanje prve pomoći je skup mjera koje se  provode kako bi se spasio ljudski život, izbjegla prijeteća opasnost ili ublažavanje zdravstvenih poteškoća prije stizanja stručne pomoći, s toga je bitno da se veliki broj građana informiše o načinu pružanja prve pomoći, a mi im sutra nudimo praktični primjer“, izjavio je za Palelive Slađan Tomić, član ove organizacije.

Tomić je dodao da je zabrinjavajući broj saobraćajnih nesreća posljednih mjeseci na području grada Istočno Sarajevo.

„Nažalost splet loših vremenskih uslova i nedovoljne opreznosti vozača kao i mnogi drugi faktori doveli su do velikog broja sabraćajnih nesreća na području naše opštine, ali i na području grada Istočno Sarajevo, s toga je bitno da građani nauče da pruže minimalnu medicinsku pomoć u situacijama kada je neko povrijeđen, do dolaska Hitne pomoći.“

„Pored ove, Crveni krst Pale organizuje veliki broj humanitarnih akcija, kao i veliki broj edukativnih radionica i predavanja. U proteklom periodu, nakon poplava i pružanja pomoći poplavljenom stanovništvu, pažnju smo posvetili reproduktivnom zdravlju, naši volonteri držali su predavanja u Srednjoškolskom centru Pale, obilježili smo Međunarodni dan crvenog krsta, ali i Sedmicu borbe protiv tuberkuloze. U narednom periodu očekuju nas mnogobrojne akcije, među kojima su i prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice i pripremanje novogodišnjih paketića za mališane iz ove kategorije stanovništva“, zaključila je za naš portal Sofija Tovarović predsjednica Omladinskog kluba OOCK Pale i još jednom pozvala sve građane da se pridruže ovoj akciji, koja je, kako smatra, od velikog značaja.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare