Crveni krst donirao higijenske pakete i školski materijal

0

ZVORNIK – Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Gradskog odbora Crvenog krsta Zvornik donirali su danas, povodom Nedjelje djeteta, prigodne poklone, školski i drugi materijal Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, Udruženju lica sa posebnim potrebama „Ruka-Ruci“, te Dječijem vrtiću „Naša radost“.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović naglasio je da je misija Crvenog krsta, ne samo socijalno-humanitarna djelatnost, nego i njegovanje zdravog načina života, stvaranje zdrave mlade ličnosti.

„Djeca uvijek imaju našu pažnju, ali u okviru Nedjelje djeteta naše aktivnosti usmjerene ka djeci su još intenzivnije. Mi stariji smo u obavezi da im obezbijedimo uslove za zdravo i lijepo odrastanje“, rekao je novinarima Mihajlović.

Prema njegovim riječima, ovo je nedjelja u kojoj, prije svega, treba ukazati na prava djece i da se svi ponašaju u skladu s tim.

„Pažnju naročito usmjeravamo na djecu sa posebnim potrebama i smatramo da je uvijek potrebno još više uraditi za njih, kao društvo u cjelini“, rekao je Mihajlović.

Sekretar Gradskog odbora crvenog krsta Zvornik Dana Mićić rekla je da su Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama donirana invalidska kolica, igračke, kancelarijski i školski materijal i higijenski paketi.

Ona je navela da je 20 higijenskih paketa obezbijedio Crveni krst Republike Srpske, dok je Gradski Crveni krst nabavio školski i kancelarijski materijal, igračke i slatkiše.

Mićićeva je najavila da će donacija u školskom i drugom materijalu biti uručena i Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pilici kod Zvornika.

Ona je dodala da se ovogodišnja Nedjelja djeteta, koja traje od 2. od 8. oktobra, održava pod sloganom „Dječiji svijet – Moj svijet“.

Predsjednik udruženja lica sa posebnim potrebama „Ruka-Ruci“ Slavica Đurić rekla je da udruženje broji oko 60 članova, od kojih djeca mlađeg uzrasta borave svakodnevno u centru, dok starija dolaze jednom sedmično da se druže.

„Druženje djece u Centru dobro dođe jer kroz igru i učenje vide da nisu zapostavljena i to im daje snagu da lakše savladaju prepreke koje stoje ispred njih“, rekla je Đurićeva.

Predsjednik Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju grada Zvornika Biljana Milić istakla je da je ova i svaka druga vrsta pomoći Centru od velikog značaja, jer pomaže u obezbjeđivanju sredstava za nesmetano funkcionisanje ove ustanove i adekvatnih uslova za rad sa djecom.

Ona je podsjetila da usluge Centra koristi 27 djece koja dolaze redovno, dok ih povremeno dolazi i više.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare