Crnogorskom planinskom goniču prvo mjesto

0

ZVORNIK – Prvo mjesto na Regionalnoj ocjenskoj smotri pasa svih rasa, koja je održana danas na Gradskoj plaži u Zvorniku, osvojio je u kategoriji lovnih pasa crnogorski planinski gonič, čiji je vlasnik Dragan Vasiljević iz Čelopeka, kod Zvornika.

Drugo mjesto pripalo je srpskom trobojnim goniču u vlasništvu Nebojše Jovanovića iz Malog Zvornika, a treće brak jazavičaru, čiji je vlasnik Milada Maksimović iz Vlasenice.

U kategoriji nelovnih pasa, prvo mjesto pripalo je psu rase kane kors u vlasništvu Nikole Dobrilovića iz Loznice, drugo mjesto psu samojedu vlasnika Velibora Raševića iz Zvornika, a treće njemačkom ovčaru vlasnika Željka Rakuovića iz Loznice.

Za najboljeg mladog vodiča proglašena je Sofija Jovanović, koja je vodila srpskog trobojnog goniča.

Na Regionalnoj ocjenskoj smotri pasa svih rasa, koju je otvorio predstavnik opštine Zvornik Ognjen Pavlović, učestovalo je 120 pasa.

Pavlović je poželio učesnicima puno sreće i izrazio očekivanje da će u Zvorniku vrlo brzo biti osnovano kinološko udruženje.

Potpredsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske i predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja „Drina“ Novo Goražde Tomislav Pavlović istakao je da izložbu u Zvorniku karakteriše veoma veliki broj pasa.

U okviru ocjenske smotre održana je revija pasa bez porijekla, ali bez proglašenja najboljih.

„Na reviji su psi samo prikazani, veoma su lijepi, ali je greškom vlasnika odgajivača propuštena prilika da dođu do rodovnika“, rekao je Pavlović.

On je dodao da je u okviru smotre održana i revija „Dijete i pas“, gdje je mlađi uzrast vodio pse, te izabrana tri najljepša šteneta starosti od tri do devet mjeseci svih rasa i proglašeni najljepši i najbolji mladi psi od devet do 18 mjeseci.

Na smotri pasa sudile su međunarodne kinolološke sudije Nedeljko Blagojević i LJubomir Drekalo.

Među prijavljenim psima najviše je bilo američkih staford terijera.

Organizatori smotre pasa su Regionalno kinološko udruženje „Drina“ Novo Goražde i Lovačko udruženje „Vukovi sa Drine“ Zvornik, dok je pokrovitelj opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare