Crnogorci pomažu sanaciju spomen-područja na Tjentištu

0
Crnogorci pomažu sanaciju spomen-područja na Tjentištu

FOČA – Delegacija Nacionalnog parka „Sutjeska“ na Tjentištu razgovarala je u Podgorici sa predstavnicima SUBNOR-a i Vlade Crne Gore, koja je odlučila da pomogne sanaciju spomenika Bitke na Sutjesci.

Iz Vlade Crne Gore su poručili da će naknadno biti saopšten iznos sredstava za sanaciju ovog spomen-kompleksa u Nacionalnom parku „Sutjeska“, koji je ugrozilo klizište.

Članovi SUBNOR-a Nikšića i Pive, kao i učenici Sedmog razreda iz Plužina, takođe, su pomogli sanaciju sa prikupljenih 405 evra.

„Kada smo vidjeli klizište koje prijeti kosturnici i spomeniku osjetili smo obavezu da reagujemo i prikupimo novca onoliko koliko smo u mogućnosti. To je naš dug prema borcima“, rekao je predsjednik nikšićkog SUBNOR-a Radislav Stanišić.

Pošto nikšićki komunisti i dalje njeguju kult „Štafete mladosti“, dogovorili su se sa direktorom Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejanom Pavlovićem da ove godine štafeta na putu iz Nikšića do „Kuće cvijeća“ u Beogradu svrati i na Tjentište i tu prenoći.

Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ saopštili su da su ponosni što je Sutjeska u srcima antifašista širom svijeta, a posebno iz bivših republika SFRJ koje su dale ogromne žrtve za slobodu svojih naroda.

Do obilježavanja 75 godina Bitke na Sutjesci sredinom juna, kažu u Nacionalnom parku „Sutjeska“ klizište ispod spomenika borcima poginulim 1943. biće sanirano zahvaljujući pomoći iz svih bivših jugoslovenskih republika, među kojima i Crne Gore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments