Ћосић угостио делегацију Интерпарламентарне скупштине православља

0

Градоначелник Источног Сарајево Љубиша Ћосић данас је током сусрета са делегацијом Интерпарламентарне скупштине православља изразио задовољство што може да угости православну браћу из Грчке и Кипра, држава које су пружале несебичну помоћ и подршку народу Источног Сарајева и Републике Српске у најтежим временима током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Ћосић је члановима делегације Интерпарламентарне скупштине православља, коју предводи генерални секретар ове скупштине Максимос Харакопулос, пожелио да се осјећају као код своје куће, као што су се и становници Источног Сарајева осјећали када су током ратних година били гости у Грчкој и на Кипру.

Градоначелник и начелници општина у саставу града су посланике из Грчке и Кипра упознали са пројектима и плановима развоја града Источно Сарајево и локалних заједница које га чине.

Протоколом посјете предвиђено је да делегација Интерпарламентарне скупштине православља посјети Спомен-капелу Светог Димитрија на Вељинама и локацију изградње будућег храма у општини Источно Ново Сарајево.

Домаћин делегацији је делегат у Клубу српског народа у Дому народа паралмента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, која је и шеф делегације Парламентране скупштине БиХ у Интерпарламентарној скупштини православља.

Осим Харакопулоса, који је и посланик грчког парламента, у делегацији Интерпарламентарне скупштине православља су и члан Међународног секретаријата Интерпарламентарне скупштине православља Паникос Леониду, који је и посланик Представничког дома Кипра, те савјетник у Интерпарламентарној скупштини православља Коста Мигдалис.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare