Ćosić potpisao ugovore sa 60 studenata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić danas je sa 60 studenata potpisao ugovore o stipendiranju u toku ove godine, za šta je u budžetu opštine planirano 60.000 KM.

Ćosić je naveo da mjesečne stipendije iznose 100 KM i da će biti isplaćivane 10 mjeseci.

On je naglasio da se na konkurs za dodjelu stipendija prijavio 121 student, a da je komisija odabrala 60 najboljih studenata javnih fakulteta univerziteta u Republici Srpskoj sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema njegovim riječima, osnovni kriterijum bio je redovno studiranje i prosjek ocjena iznad 7,5, pri čemu je uvažavan i socijalni status i pripadnost porodicama poginulih boraca.

„Siguran sam da smo izabrali najbolje i najkvalitetnije studente i od narednog mjeseca počinje isplata stipendija“, rekao je Ćosić, dodavši da će im ova sredstva pomoći da pokriju bar dio troškova koje imaju tokom mjeseca studiranja i da unaprijedi njihovo školovanje.

Student druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Anja Trifković istakla je da će joj stipendija olakšati studiranje, jer svakodnevno putuje na Pale na fakultet, a i potrebna su joj sredstva za kupovinu knjiga.

Ona je zahvalila načelniku opštine na ovoj pomoći.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare