Ćosić: Nizom mjera želimo održati pozitivan prirodni priraštaj

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić najavio je juče tokom posjete dječijem vrtiću „Maca“ da će u idućoj budžetskoj godini opština podržati funkcionisanje i razvoj te predškolske ustanove jer ova lokalna zajednica sa pozitivnim prirodnim priraštajem nastoji to i da održi nizom mjera.

Ćosić je izjavio novinarima da je prvi put u posjeti vrtiću „Maca“ i da je u razgovoru sa direktorom ovog vrtića Milenom Kapetina dogovoreno da će u idućoj godini sve prevoze na izlete, posjete planinama, pokrivati opština.

On je rekao da u ovom vrtiću boravi 60 djece u tri predškolske grupe u adekvatnim uslovima.

Podsjetivši da opština posljednjih godina pruža podršku obdaništu „Vratite nam osmijeh“, Ćosić je naveo da radi i na jačanju pronalitetne politike, pruža podršku za novorođenu djecu, vještačku oplodnju, kao i porodicama sa četvero i više djece, te sufinansira funkcionisanje obdaništa „Patrijarh Pavle“.

On je rekao da je opština Istočno Novo Sarajevo jedna od dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj koja ima pozitivan prirodan priraštaj, te da opština nastoji to i da održi.

„Hoćemo da olakšamo roditeljima prilikom boravka njihove djece u predškolskim ustanovama. Spremamo paket podrške porodicama koje imaju troje ili više djece kroz subvencionisanje računa za odvoz smeća i isporučenu vodu“, naveo je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i dodao da će taj prijedlog uputiti odbornicima Skupštine opštine.

On je dodao da je Opštinska uprava, povodom obilježavanja Nedjelje djetata, imala za cilj da posjeti sve vrtiće.

Ćosić je uručio prigodne poklone mališanima iz Dječijeg vrtića „Maca“, a oni su mu odrecitovali nekoliko pjesmica.

Tradicionalna manifestacija „Dječija nedjelja“ obilježava se od 7. do 13. oktobra, sa osnovnom porukom „Moja sedmica, moja godina“.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare