Ćosić: Izgradnja Dečanske ulice omogućiće širenje grada

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i direktor preduzeća “Iskop” Istočno Sarajevo Petar Maunaga potpisali su jutros Ugovor o izgradnji Dečanske ulice, čija je vrijednost 1.155.321 KM, a koja bi trebalo da bude završena do sredine 2019. godine.

Ćosić je izjavio da su potpisivanjem ovog ugovora okončani svi poslovi koji se odnose na potpisivanje tenderskih procedura i javnih nabavki vezanih za kapitalne investicije, koje su od višegodišnjeg značaja za opštinu Istočno Novo Sarajevo.

“Firma `Iskop` gradila je i Hilandarsku ulicu koja je u odličnom stanju iako je građana 2007. godine, tako da to dovoljno govori o kredibilitetu izvođača. Ubijeđen sam da ćemo ovaj posao okončati u predviđenom roku”, rekao je Ćosić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Prema njegovim riječima, Dečanska ulica, koja ide od kružnog toka do Kasindolske ulice, omeđava regulaciona plan “Centar dva” i budući “Centar tri”, na kojem je ovih dana nastavljena intenzivna gradnja, čime će biti stvorene nove pretpostavke za dalji razvoj grada.

Ćosić je dodao da će se na Dečansku naslanjati ulica koja će povezati buduću poslovnu zonu, na kojoj su radovi u toku.

On je naglasio da bi, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, radovi na Dečanskoj i ulici koja vodi do buduće poslovne zone trebalo da budu okončani do sredine naredne godine, što će, kako je rekao, omogućiti dalje širenje grada i novo doseljavanje stanovnika.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo istakao je da je u “Centru tri” predviđena i lokacija za novo obdanište, čija bi gradnja trebalo da počne u narednoj ili 2020. godini, ali i za tržni centar i poslovnu zonu u kojoj su već prodate sve lokacije.

Maunaga je istakao da je riječ o veoma zahtjevnom poslu za koji je potrebna dobra oprema, koju ova firma posjeduje.

Dužina Dečanske ulice je oko 1.100 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments