Ћосић и Југовић даривали малог Михајла

0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и начелник општине Пале Бошко Југовић данас су даривали д‌јечака Михајла – прву бебу рођену у овој години у породилишту Болнице „Србија“, те малом суграђанину са подручја паљанске општине пожељели срећу у животу.

Мајка Јована Савић, којој је Михајло прво дијете, рекла је да је д‌јечак рођен јуче у 14.40 часова, да је тежак је три килограма и 490 грама, а дугачак 55 центиметара.

„Захваљујем градоначелнику и начелнику за даривање бебе и драго ми је што је то постала традиција у нашем граду“, истакла је Савићева.

Ћосић је ирекао да је ово најљепши радни задатак и да је саставни дио спровођења пронаталитетне политике.

Он је рекао да се у Источном Сарајеву, његовим општинама, више живота ствара и организује, него што одлази.

„Можемо се радовати да ће наше општине и град да расту“, поручио је Ћосић.

Ћосић је најавио да ће град, заједно са општинама Пале и Источно Ново Сарајево у овој години започети изградњу новог обданишта, истичући да је и то дио мјера пронаталитетне политике.

Југовић је изразио задовољство што је Михајло, прворођена беба у 2024. године, становник Пала.

„Хвала Јовани Савић што нам је омогућила да на најљепши начин отпочнемо 2024. годину. То је радост и љепота“, рекао је Југовић.

Он је истакао да се све више родитеља одлучује да рађа д‌јецу на овим просторима, те да им је на томе захвална и локална заједница и Република Српска.

Југовић је поручио да ће, кроз пронаталитетну политику, за шта су планирана и средства у буџету, бити изнађени механизми да се млади људи школују и стварају породице на овим просторима.

Главна сестра у Болници „Србија“ Борјана Петровић захвалила је градоначелнику и начелнику који одржавају традицију даривања прворођене бебе у овој здравственој установи.

Она је навела да је у прошлој години у Болници „Србија“ рођено 30 беба више него годину раније.

У 2023. години у породилишту болнице „Србија“ у Источном Сарајеву рођено је 468 беба.

Укупно је рођено 257 д‌јевојчица и 211 д‌јечака, а највише беба рођено је у августу, 53, у јулу 49, те у новембру 46, саопштено је из болнице „Србија“.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare