Članovi OO SNSD-a dali krv

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža danas su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj će biti prikupljeno oko dvadesetak doza ove dragocjene tečnosti.

Jedan od dobrovoljnih davalaca krvi – kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Željko Samardžija istakao je da je ovo jedna od humanitarnih akcija koju organizuje Opštinski odbor SNSD-a Istočna Ilidža.

„Nisu dovoljna samo materijalna davanja, treba nekada pokazati humanost i na ovaj način i darovati dragocjenu tečnost onima kojima je potrebna“, rekao je Samardžija i dodao da je do sada više puta darovao krv i da će nastaviti sa tom praksom.

Samardžija je pozvao građane Istočne Ilidže da se odazovu ovakvim akcijama, jer bolnicama nedostaje krvi, posebno u ljetnim mjesecima.

Član OO SNSD-a Radenko Mirković naglasio je da u ljetnom periodu transfuziološkim službama nedostaje krvi, zbog čega je OO SNSD-a i organizovao današnju akciju i pomogao Bolnici Kasindo.

Mirković je apelovao na ostale opštinske obore SNSD-a, kao i na druge političke subjekte da u toku avgusta organizuju ovakve akcije na području grada Istočno Sarajevo.

Šef Transfuziološke službe Bolnice Kasindo Mirna Milošević-Ašonja naglasila je da je krv u ovoj bolnici neophodna svakog dana, posebno u ljetnim mjesecima, te da će današnja akcija doprinijeti popunjavanju rezervi.

Ona je pozvala sve stranke da u ljetnim mjesecima organizuju što veći broj akcija, napominjući da je korisna i akcija sa desetak davalaca krvi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare