Članovi „Koraka“ na pohodu u Pjenovac

0
Članovi

ZVORNIK – Članovi Planinarsko-ekološkog udruženja „Korak“ iz Zvornika, srednjoškolci i ljubitelji prirode otputovali su jutros na tradicionalni planinarski pohod u Pjenovac, sportsko-turističku manifestaciju koja se svake godine organizuje prvog vikenda u februaru.

Predsjednik zvorničkog „Koraka“ Zoran Smiljanić rekao je da u ovom pohodu učestvuju svake godine i da ih je jutros iz Zvornika otišlo šezdesetoro za koje je grad obezbijedio besplatan prevoz.

Prema programu manifestacije, planinari su sa gradskog stadiona u Vlasenici jutros organizovano prevezeni do polazne tačke pohoda.

Predviđeno je da pohod krene od pećine pored magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak i da ide najljepšim dijelovima Javor planine.

Staza je duga oko 16,5 kilometara i pogodna je za sve uzraste planinara.

„Pohod u Pjenovac“, manifestaciju koja traje od 1972. godine, organizuje Planinarsko-ekološko društvo „ACER“ Vlasenica.

Članovi Planinarsko-ekološkog udruženja „Korak“ su od početka godine učestvovali u pohodima na Rtanj i Gučevo, a organizovali su i lokalne šetnje.

Osim ovih aktivnosti, članovi „Koraka“ se bave i zaštitom životne sredine, učestvuje u akcijama pošumljavanja, kao i u humanitarnim akcijama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments