CJB: U februaru manji broj krivičnih djela

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ukupan broj krivičnih djela na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u februaru je bio manji za 38,14 odsto nego u istom periodu prošle godine, a ostvareni su i natprosječni rezultati rasvijetljenosti u oblasti opšteg kriminaliteta.
Iz CJB Istočno Sarajevo navode da je stanje u oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta u februaru bilo stabilno i pod kontrolom, dok su rezultati rada organizacionih jedinica ocijenjeni kao pozitivni.

U toku prošlog mjeseca registrovano je i obrađeno 60 krivičnih djela, od čega 41 iz oblasti opšteg kriminaliteta, devet iz oblasti privrednog i deset krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Od ukupno 18 registrovanih krivičnih djela po nepoznatom počiniocu rasvijetljeno je 14, čime su ostvareni natprosječni pokazatelji rasvijetljenosti koji su u oblasti opšteg kriminaliteta dostigli procenat od 90,24 odsto, navodi se u saopštenju.

U oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja registrovano je smanjenje narušavanja javnog reda i mira za 57,6 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda (94) neznatno veći za jednu, a broj stradalih u saobraćaju manji je za 64,5 odsto.

Radi zadržavanja poboljšanog stanja u oblasti bezbjednog odvijanja saobraćaja, u martu je predviđeno izvođenje određenih pojačanih preventivno-represivnih aktivnosti policije na terenu.

Akcije, koje se odnose na pojačane kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola, zatim akcije sa akcentom na sankcionisanje prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila i akcije odnos vozač – pješak, biće češće izvođene u narednom periodu s ciljem povećanja ukupne bezbjednosti saobraćaja.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare