CJB Istočno Sarajevo: Stanje u svim oblastima stabilno

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stanje u oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom januara bilo je stabilno i pod kontrolom, a rezultati rada organizacionih jedinica ocijenjeni su kao pozitivni. Iz Centra je saopšteno da je ukupan broj krivičnih djela u blagom padu u odnosu na uporedni period, a bitno je istaći i da nije bilo težih krivičnih djela.

Broj krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu znatno je niži, kako u odnosu na januar prethodne godine, tako i u poređenju sa prethodna tri mjeseca, što ukazuje na uspješnost preventivnih aktivnosti i djelovanja na terenu radnika policije i kriminalističke policije.

Tokom januara u oblasti opšteg kriminaliteta registrovana su 44 krivična djela, što je za 21,43 odsto manje u odnosu na uporedni period, a značajno je manji broj krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu za 35,71 odsto.

Na izuzetno dobre rezultate rada ukazuje i podatak da je ukupan procenat rasvijetljenosti 86,36 odsto, dok je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu gotovo 67 odsto.

I u oblasti bezbjednosti saobraćaja Centar bilježi smanjenje saobraćajnih nezgoda za 24 odsto, broj stradalih u saobraćaju manji je za 43,5 odsto, a poginulih lica nije bilo.

Na području Centra evidentirana su 32 narušavanja javnog reda i mira u kojima je registrovano 47 prekršaja što je za 17,5 odsto manje u odnosu na uporedni period.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments