Čišćenje snijega zadovoljavajuće, uprkos problemima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Čišćenje snijega sa lokalnih saobraćajnica na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža je zadovoljavajuće uprkos određenim problemima i propustima, saglasni su načelnici ovih lokalnih zajednica LJubiša Ćosić i Marinko Božović.
Ćosić je rekao Srni da su u opštinskoj upravi Istočno Novo Sarajevo zadovoljni načinom na koji lokalno komunalno preduzeće “Rad” održava puteve u zimskim uslovima, mada kaže da može biti bolje.

On je dodao da su saobraćajnice prohodne, te naglasio da ne mogu sve u jednom trenutku biti očišćene, kako to građani očekuju.

Prema njegovim riječima, opštinska uprava je za čišćenje oko 75 kilometara lokalnih puteva, trotoara o određenog broja javnih površina sa preduzećem “Rad” potpisala ugovor vrijedan oko 150.000 KM, čije se izvršenje redovno prati.

Ćosić je naveo da putarima tokom čišćenja snijega dodatni problem stvara zastarjela oprema, kao o padinski dijelovi opštine, konstatujući da je “evidentno da postoji određeni procenat nezadovoljstva kod građana”.

Komentarišući dva lančana sudara, koja su se, zbog neočišćenih saobraćajnica
dogodila 2. januara Ćosić je pojasnio da je tog jutra oko 9.30 časova snijeg počeo intenzivno da pada, te da je do momenta izlaska mašina na ulice već napadao i bio utaban i klizav.

“Čini mi se da, kada se bolje pogledaju snimci, uzrok tih udesa nije samo neočišćen put, već i nepažnja vozača”, ukazao je Ćosić.

Božović je konstatovao da su u opštinskoj upravi Istočna Ilidža u ovom trenutku zadovoljni načinom na koji se čiste i održavaju saobraćajnice, iako je bilo je određenih problema.

“Nadzor je ukazao na određene greške koje su uočene i danas je stanje znatno poboljšano. Vodimo evidenciju o tome šta se dešava, tako da ukoliko u narednom periodu bude problema, na vrijeme ćemo reagovati”, zaključio je Božović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments