Čišćenje i uređenje grada – obaveza svakog građanina

0

SOKOLAC – Vremenske prilike nisu dozvolile da se blagovremeno izvrše planirane aktivnosti na čišćenju i uređenju gradskog i prigradskog dijela Sokoca kako bi se realizovala naredba načelnika opštine Milovana Bjelice.


Kordinaator svih aktivnosti na realizaciji ove naredbe je Odjeljenje komunalne policije koje je uspostavilo kontakt sa svim subjektima koji su i Zakonom o komunalnoj policiji i Zakonom o kumunalnoj djelatnosti obavezni aktivno učestvovati u čišćenju grada i održavanju zelenih i drugih površina.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Zoran Borovčanin kašnjenje u izvršenju naredbe načelnika opštine opravdava nepovoljnim vremenskim prilikama.

– Zbog problema sa vremenom kasnimo u realizovanju planiranih aktivnosti, zbog čega smo dodatno angažovali ovdašnje Komunalno preduzeće, uputili apel svim subjektima, pojačali rad naših policajaca. Nije teško uočiti da po gradu, posebno u prigradskim naseljima, niču divlje deponije, smeće se odlaže izvan kontejnera, uništavaju zelene površine. Poseban problem predstavlja otuđenje poklopaca na kolektoru, uništavanje fasada i gradskog zelenila.

Pozivamo sve građane na savjestan odnos prema životnoj sredini i izvršavanju zakonskih obaveza, jer, u protivnom, bićemo primorani primjenjivati kaznene odredne koje su veoma rigorozne za svaki učinjeni prekršaj. Posebnu saradnju u akcijama očekujem od škola, bolnica, ustanova, preduzeća, zajednica etažnih vlasnika ali i svih građana. Aktivnosti u saradnji sa radnicima Azila za pse iz Istočnog Starog Grada, imaju cilj da efikasnije riješimo problem prisustva pasa lutalica koji predstavljaju permanentnu opasnost za sve građane, posebno djecu. Ukoliko vrijeme dozvoli, planirane aktivnosti moguće je uspješno završiti za desetak dana, ali, ponavljam, učešće u akcijama je stalna obaveza svih nas, rekao je Borovčanin.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare