Cilj sporazuma – promocija zdravog načina života

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavnicima Biciklističkog udruženja „MTB foris“ iz Istočnog Sarajeva, s ciljem razvoja sportskih aktivnosti, promocije lokalne zajednice i zdravog načina života, te izgradnje infrastrukture, koja podrazumijeva izgradnju biciklističkih staza i parking-mjesta za bicikliste.

Božović je istakao da će opština nastojati da omogući adekvatnu podršku udruženju, ali i biciklizmu uopšte, kroz strateške dokumente i opštinski budžete.

„Na potezu od Bijelog polja do Kasindola, u dužini od 2,2 kilometra, planirana je biciklistička staza i zemljište za tu namjenu je obezbijeđeno. Takođe, radićemo na uređenju staza od Ilinjače do Klanca i pomagati razvoj brdskog biziklizma, s obzirom na prirodne potencijale naše opštine. Parking-mjesta za bicikliste u urbanom dijelu opštine su svakako u našim planovima“, istakao je Božović.

Predstavnici kluba „MTB Foris“ su naglasili da su spremni na zajedničku saradnju, dodajući da je podrška opštine Istočna Ilidža vrlo značajna.

Naredni veliki projekat udruženja je MTB maraton Istočno Sarajevo, koji bi trebalo da bude održan u septembru i okupi 200 biciklista iz regiona, a Božović je najavio podršku prilikom organizacije ovog događaja, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Više informacija o klubu i biciklizu u Istočnom Sarajevu zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici „MTB Forisa“ /mtb.4is.info/

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare