Cilj – promocija prirodnih ljepota

0

ISTOČNO SARAJEVO – Biciklistički klub „MTB FORIS“ trenutno ima pedesetak članova, a ima za cilj promovisanje biciklizma, unapređenje biciklističke infrastrukture i organizovano promovisanje prirodnih ljepota Istočnog Sarajeva i zdravog načina života, izjavila je Srni potpredsjednik Kluba Danijela Šantić.

„Cilj nam je i da uključimo što više rekreativaca jer smo klub osnovali prvenstveno iz lične ljubavi ka biciklizmu i potrebe da doprinesemo raznovrsnijem i kvalitetnijem životu u našoj zajednici“, istakla je Šantićeva.

Šantićeva je naglasila da je riječ i neprofitnoj organizaciji, koja je osnovana prošle godine, a posebno je raduje činjenica jer se povećava broj ženskih članova.

„Ponosni smo i na 11 malih članova koje želimo upoznati o čarima brdsko-planinskog biciklizma. U kalendaru vožnji za 2020. godinu već smo planirali nekoliko vožnji za naše najmlađe članove“, istakla je Šantićeva.

Ona je naglasila da brdsko-planinski biciklizam ne mora da bude ekstremni sport za izuzetno spremne pojedince.

„Većina nas u klubu smo rekreativci, porodični ljudi, koji jednostavno uživaju u zdravom hobiju sa ljubimcima na dva točka. Oduševljeni fotografijama sa biciklističkih avantura, poznanici često komentarišu kako bi nam se rado pridružili, ali nisu fizički spremni, nemaju vremena, djeluje im privlačno, ali prezahtjevno i slično. Zapravo, sve što je potrebno su želja, bicikl i kaciga“, smatra Šantićeva.

Kada je riječ o planovima za ovu godinu, Šantićeva je otkrila da im je namjera da prvenstveno uživaju u biciklističkim turama i prirodnim ljepotama kojima su okruženi.

„Kalendar vožnji je dostupan na našoj zvaničnoj stranici, a u planu su vožnje za djecu, lagane ture za početnike, ture za aktivne rekreativce i zahtjevne ture za najspremnije. Potajno pravimo i velike planove, možda ćemo ove godine vidjeti i MTB maraton Istočno Sarajevo. Nadamo se razvoju biciklizma na ovim prostorima“, istakla je Šantićeva.

Govoreći o uređenim biciklističkim stazama na području grada, Šantićeva je navela da su tek na početku, ali da se određeni napredak primjećuje u opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje su urađene prve stotine metara staze.

„Vjerujemo da ćemo u budućnosti uraditi mnogo više po tom pitanju, za dobrobit svih nas. Na putu smo da ozvaničimo saradnju sa opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, potrudićemo se da se riječ biciklista čuje, a vjerujemo da će institucije imati sluha“, rekla je Šantićeva.

Prema njenim riječima, sve manifestacije koje podižu svijest društva o zdravom i sportskom načinu života su od velikog značaja.

„Jedna od njih je Međunarodna biciklistička `Trka kroz Srbiju` koja će startovati i ove godine iz Istočnog Sarajeva, što predstavlja dobru priliku za promociju biciklizma, ali i terena i prirodnih pejzaža ove regije“, istakla je Šantićeva.

Šantićeva je naglasila da Istočno Sarajevo ima neprocjenjiva prirodna bogatstva, idealne uslove za brdsko-planiski biciklizam i misija Kluba je da to promoviše.

Ona je napomenula da ljubitelji biciklizma više informacija o Klubu mogu da pronađu na njihovoj zvaničnoj stranici /www.mtb.4is.info/, gdje mogu da popune pristupnicu ili da ih kontaktiraju putem „Fejsbuk“ grupe, a godišnja članarina iznosi 20 KM.

„Potrudili smo se da ispratimo digitalne trendove i ponosni smo na našu veb stranicu koja je interaktivna – može se vidjeti plan vožnji, odabrati šta kome odgovara i jednostavno se pridružiti“, istakla je Šantićeva.

Šantićeva je rekla da usluga iznajmljivanja bicikala trenutno nije dostupna, ali ukoliko bude interesovanja, možda će i to biti omogućeno.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare