Cilj – predstaviti potencijale Jahorine u Rumuniji

0

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić ugostio je danas na Jahorini studijsku grupu iz Rumunije s ciljem saradnje u oblasti turizma i uvrštavanja ove olimpijske ljepotice i Ravne planine u turističku ponudu Rumunije.

Jakić je naglasio da je cilj saradnja sa tržištem u Rumuniji, s obzirom na to da skijaši iz te zemlje posljednjih godina posjećuju ski-centre u regionu.

On je naveo da je u saradnji sa Ambasadom BiH u Bukureštu i njenim ambasadorom Slavišom Ćeranićem pokrenuta inicijativa za dolazak studijske grupe iz Rumunije koju čine turoperatori, mediji, turističke agencije i privredne organizacije.

„Gosti će tokom trodnevne posjete vidjeti potencijale opštine Pale sa Jahorinom, kao najznačajnijom turističkom destinacijom, i Ski-centrom `Ravna planina` koji se sve više razvija. Posjetićemo i smještajne kapacitete hotela na planini“, rekao je Jakić na konferenciji za novinare.

Predstavnik Olimpijskog centra „Jahorina“ Sanja Ćeremidžić rekla je da je Jahorina atraktivna destinacija i u zimskom i u ljetnom periodu.

„Zajedničkim snagama sa Udruženjem hotelijera i Turističkom organizacijom opštine Pale potrudićemo se da što bolje prezentujemo naše planine“, naglasila je Ćeremidžićeva.

Ona je istakla da se, uprkos nedostatku snježnih padavina, mogu pohvaliti postignutim dobrim rezultatima uz pomoć vještačkog osnježavanja, te dodala da sve goste u subotu, 7. marta, očekuje osmomartovski koncert DŽibonija.

Predstavnik Udruženja hotelijera sa Jahorine Aleksandar Prović rekao je da hoteli prate ekspanziju razvoja Jahorine, koja uz pomoć vještačkog osnježavanja ima odličnu zimsku sezonu.

„Zamolio bih Olimpijski centar `Jahorina` i paljansku Turističku organizaciju da zajedno probamo organizovati čarter let iz Rumunije, tačnije iz Bukurešta za Sarajevo, u toku zimske i ljetne sezone. To bi doprinijelo bržem i boljem razvoju Jahorine kao turističke destinacije“, naveo je Prović.

On se nada da bi saradnja sa Rumunijom mogla početi od ljetne sezone.

Predstavnik Privredne komore regiona Temišvara Stana Stoinov ističe da će Jahorinu i sve njene ljepote predstaviti svojim članovima.

Predstavnik Srba u Rumuniji Ognjan Krstić kaže da im je čast što su došli na Jahorinu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare