Cijena smještaja u domovima na prošlogodišnjem nivou

0

Studentski centar Pale u domovima na Kalovitim Brdima, Koranu, Stambulčiću i u domu u Foči ove godine primiće 600 studenata. Prošle godine u domovina je bilo smješteno 580 studenata.

Direktor Studentskog centra Pale Drago Ivanović rekao je da cijena smještaja i hrane u domu za ovu godinu još nije formirana, ali je predloženo da ostane na nivou prošle godine, odnosno 85 KM.

On je ukazao da su sobe u domovima od dvokrevetnih pa sve do osmokrevetnih, što je mimo svih normi, ali to prilike zahtijevaju.

Tokom ljeta svi objekti su djelimično renovirani.U domu na Kalovitim Brdima renovirani su mokri čvorova, dio krova, zamijenjeni su etisoni u dvadesetak soba.Sredstvima iz Fonda za razvoj nabavljeni su kreveti, stolovi i ormari za sobe, uglavnom za dom na Koranu.Za potrebe kuhinja na Koranu i Kalobitim Brdima nabavljena je određena oprema, uređeno je stepenište oko doma Koran, hol, a urađen je i sliv za vanjakske vode. Prostorije u domovima su okrečene.

U najvećem studentskom domu na Koranu smješteno je oko 280 studenata, na Kalovitim Brdima 130, u Stambulčiću 75 i 80 studenata u Foči.

“Uslovi smještaja u Studenstkom centru Pale su specifični, jer su domovi na četiri strane i smješteni su u nenamjenskim objektima, od kojih nijedna nije u vlasništvu Studentskog centra“, naglasio je Ivanović.

On je najgaslio da je neophodno pristupiti izgradnji novih objekata za studentske domove.

Prema njegovim riječima, zbog razuđenosti domova imaju teškoće u komunikaciji, održavanju, ishrani za studente, dok dotrajalost objekata stvara naročito velike probleme u održavanju.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare