Četiri ovce zaražene brucelozom

0

MILIĆI – U selu Rovaši u opštini Milići četiri ovce su zaražene brucelozom, rečeno je Srni u Veterinarskoj stanici u Vlasenici.Direktor Veterinarske stanice Milorad Milošević navodi da su zaražene ovce mještanina Safeta Kurtića koji je vlasnik stada od 70 ovaca.

„Na dojavu da imamo oboljelih ljudi od bruceloze, uzeli smo uzorke krvi šest ovaca sa Kurtićevog imanja i našli smo četiri ovce oboljele od bruceloze. Juče smo uzeli krv svih ovaca iz stada i sada čekamo rezultate da bismo vidjeli koliko je zaraženih ovaca“, kazao je Milošević.

Prema njegovim riječima, nakon rezultata će biti preduzete odgovarajuće mjere – eutanazija zaraženih ovaca, sanacija terena i ostali koraci koji su predviđeni u ovakvim slučajevima.

Kurtić, međutim, negira da su ovce u njegovom stadu zaražene brucelozom.

„Ja vam tvrdim da to nije istina. Provjerio sam u veterinarskoj laboratoriji u Kalesiji i nijedna od te četiri ovce nije bila pozitivna na brucelozu“, rekao je Kurtić Srni.

On dodaje da je ovce kupovao na području opštine Milići, te da ne potiču sve od jednog vlasnika.

U Veterinarskoj stanici navode da posjeduju uredne nalaze o registrovanim slučajevima bruceloze, te da će u toku ove sedmice dobiti i nalaze uzetih uzoraka krvi od preostalih ovaca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare