Češka zainteresovana da pruži podršku ekološkim projektima

0
Češka zainteresovana da pruži podršku ekološkim projektima

FOČA – Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik razgovarao je danas u Foči sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem o ekonomskoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i mogućim projektima u oblasti ekologije, koje bi Ambasada mogla da pomogne.

Skalnik i Mašić prisustvovali su pokaznoj vježbi fočanskih vatrogasaca, koji su demonstrirali upotrebu razvalnog alata za spasavanje u saobraćajnim nesrećama, čiju su nabavku zajedno finansirali Ambasada Češke i opština Foča.

„Srećni smo da možemo da pomognemo vatrogascima u Foči u njihovom vrlo teškom i odgovornom poslu. Sa načelnikom sam razgovarao i o energetskoj efikasnosti, upravljanju otpadnim vodama i obnovi kanalizacije u čemu bi Češka mogla pomoći“, rekao je Skalnik.

Načelnik Foče Radisav Mašić istakao je da je razvalni alat značajna pomoć za opremanje Terotorijalne vatrogasne jedinice, koja je ove godine dobila i dva nova vozila.

„Foča je na raskršću važnih saobraćajnica i dosta je saobraćajnih nezgoda, tako da će ovaj aparat dobro doći. Zahvalni smo češkoj Ambasadi, koja je učestvovala sa 20.000 KM, a naše učešće je 10.000 KM“, rekao je Mašić.

On je dodao da je Ambasada Češke zainteresovana da pomogne u projektima zaštite životne sredine.

„Od vodovoda, pa do deponije, kao i traženja načina da komunalni otpad drugačije skladištimo. To su projekti u kojima vidimo mogućnost za buduću saradnju“, naveo je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare