Česi razmatraju mogućnost realizacije projekta dogradnje vodovodnog sistema u dolini rijeke Prače

0

Zahvaljujući ostvarenim kontaktima posredstvom ambasade BiH u Češkoj Republici kao i poslovnih ljudi porijeklom iz ovih krajeva, predstavnici firme „VRV – vodoprivredni razvoj i izgradnja“ iz Praga boravili su proteklih dana na području opštine Pale kako bi razmotrili mogućnosti realizacije projekta dogradnje vodovodnog sistema u dolini rijeke Prače, odnosno na relaciji Vrhprača – Podgrab.

Inženjeri praške firme „VRV“, inače jedne od najuspješnijih u regionu kada su u pitanju vodoprivredni poslovi i protivpoplavni sistemi, uradili su na ovoj relaciji monitoring kompletne trase, potrebna snimanja terena, kapaciteta i kaptaža za projekat koji bi u potpunosti trebao biti finansiran putem razvojnih programa Češke Republike.

Na sastanku, koji je juče održan u opštini Pale, predstavnici firme „VRV“ su rekli da im je iz JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale u dosadašnjim poslovima pružena sva potrebna podrška po pitanju karata i planova, a prema riječima direktora ovog preduzeća Krste Mičića ovo preduzeće stajaće na raspolaganju i u narednim fazama projekta koji bi trebao da riješi kvalitetno vodosnabdijevanje u naselju Podgrab.

Čovjek koji potiče iz ovih krajeva, a koji je na neki način posredovao u realizaciji ovog projekta, Željko Filipović nije krio zadovoljstvo što je došlo do razmatranja realizacije ovog projekta.

„Firma „VRV“ razmatra mogućnost dogradnje vodovodnog sistema u dolini rijeke Prače na relaciji Vrhprača – Podgrab. S obzirom da je to zastario vodovodni sistem, potrebna je njegova modernizacija i razmatra se mogućnost te realizacije uz pomoć razvojnih projekata Češke Vlade“, izjavio je Filipović.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izrazio je zadovoljstvo da kontakti ostvareni prije već godinu dana ulaze u fazu finalizacije koja bi trebala da rezultira još jednim korisnim projektom za stanovnike Pala i dodao da se razmatraju i mogućnosti proširenja saradnje sa gradom Melnik iz Češke.

Načelnik Kovačević je podsjetio da je opština Pale i do sada imala dobru saradnju sa ambasadom Češke Republike i izrazio nadu da će tako biti i u buduće.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare