Centralna proslava Vidovdana na Ravnoj Romaniji

0

SOKOLAC – Na Ravnoj Romaniji danas će biti održana centralna proslava Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.


Za 12.00 časova predviđen je slavski obred kojem će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, te Narodne skupštine u kojoj su poslanici Snježana Božić, Marko Vidaković i Duško Ivić.

Nakon tog čina uslijediće svečanost u porti ovog hrama.

Delegacija Narodne skupštine Srpske prisustvovaće i Svetoj arhijerejskoj liturgiji i parastosu za poginule borce u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji, koja je zakazana za 9.00 časova.

Prema programu obilježavanja Vidovdana, Sveta arhijerejska liturgija za sve postradale i upokojene srpske vojnike od Kosovskog boja do danas biće služena u manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji od 9.00 časova.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare