Čegar pod istragom zbog ukradenih sanki na Jahorini

0

Bivši visoki policijski službenik Federalnog MUP-a Zoran Čegar, koji je prije godinu i po otišao u penziju, našao se u središtu nove afere.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo vodi istragu o njegovoj umiješanosti u nestanak motornih sanki vrijednih oko 5.000 eura koje su prije nekoliko dana ukradene iz skladišta na Jahorini, a vlasništvo su Neđe Tutnjevića.

Broj telefona

Policijski mozaik još nije u potpunosti sklopljen, ali prema prikupljenim informacijama, Čegar je saslušan u Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo, gdje je izjavio da je motorne sanke kupio putem oglasa ne znajući da su one ukradene. No, kockice se ne slažu otkako je Čegar prekjuče u policiji Istočnog Sarajeva suočen s prodavcem sanki.

U Policijskoj upravi Novi Grad Dnevni Avaz saznaje da je on u svojoj izjavi dao broj telefona čovjeka od kojeg je, kako je rekao, putem oglasa kupio sanke. Policija je tu ustanovila da je sanke ukrao čovjek od kojeg ih je kupio Čegar. Navodno, sanke nisu imale potrebnu dokumentaciju, a Čegar je povjerovao prodavcu da se papiri nalaze na carini i da će mu naknadno biti doneseni. Nakon Čegarevog saslušanja, sarajevska policija od njega je oduzela sanke i vratila ih policiji Istočnog Sarajeva, kako bi one bile uručene vlasniku.

S druge strane, u policiji Istočnog Sarajeva „Avaz“ je došao do saznanja da je Čegar zaustavljen na području Kantona Sarajevo dok je prevozio sanke za koje je utvrđeno da su ukradene od Tutnjevića ispred njegove vikendice. Utvrđeno je da je u krađi učestvovao Miloš Kojić sa Sokoca, koji je prekjuče priveden i suočen sa Čegarom.


Uloga Kojića

No, Čegar je policajcima kazao da ne poznaje tu osobu, iako se, kako nezvanično tvrde u policiji, pouzdano zna da je Čegar u prijateljskim odnosima sa članovima porodice Kojić i da je nerijetko viđan s njima u društvu. Nakon što je potvrdio da sanke nije kupio od osumnjičenoga, Kojić je pušten na slobodu.

U policiji Istočnog Sarajeva sve što su zvanično juče mogli saopštiti bilo je da je krađa sanki prijavljena 9. oktobra, ali da istraga još traje i da do rasvjetljavanja cijelog slučaja nije moguće objaviti više detalja.


Nerazriješeni odnosi zbog parcela

U policiji Istočnog Sarajeva već odranije su evidentirani problemi zbog zategnutih odnosa između Radomira Kojića (stric Miloša Kojića), koji takođe ima svoj objekat odmah do onoga koji je u vlasništvu Neđe Tutnjevića. Navodno su oni u svađi zbog izgradnje i parcela na Jahorini te je u posljednje vrijeme Kojić u više navrata prijetio Tutnjeviću. Policija sumnja i da je krađa sanki isplanirana kako bi bilo poslato upozorenje Tutnjeviću.

Također, članovi porodice Plakalović, čije imanje na Jahorini graniči s Tutnjevićevim, pretukli su Đoku Klepića, opštinskog službenika iz Lukavice, koji je došao tu kako bi izmjerio parcele, te je i taj slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu, a za sada je obustavljen rad na tim vikendicama i parcelama.

(Dnevni Avaz)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare