Čavarkapi i Ćodi pritvor od tri godine

0

Okružni Sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor najduže do tri godine Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, optuženima za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama.


Portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer rekao je Srni da je ovim rješenjem optuženima produžen pritvor do tri godine, s tim što će Sud svaka dva mjeseca preispitivati opravdanost ove odluke.

Kramer je istakao da je Okružni sud u Istočnom Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Čavarkape i Ćode, koja je podignuta 17. juna.

On je podsjetio da se optužnicom Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Čavarkapa tereti za teško ubistvo, a Ćodo za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Čavarkapi se stavlja na teret da je 24. marta, oko 2.30 časova u Zanatskom centru na Palama, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog konflikta, pucao u glavu maloljetne Sofije Vukadin, nakon čega je ona preminula.

Ćodo se tereti da je pomagao Čavarkapi, te držao oružje za koje ne posjeduje oružni list, a čije držanje ili nabavljanje prema Zakonu o oružju i municiji građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare