Budžetom planirani brojni kapitalni projekti

0
Zgrada opštine Trnovo

TRNOVO – Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je Srni da je budžetom za ovu godinu u iznosu većem od 1.800.000 KM planiran znatan broj kapitalnih i infrastrukturnih projekata na području ove lokalne zajednice.

“Predviđen je završetak trga `Srđan Knežević`, kao i fiskulturne sale u okviru Osnovne škole `Sveti Sava`. Tu je i izgradnja dijela puta na Jahorini za šta će biti izdvojeno 56.000 KM. Dužina puta iznosi 300 metara u novom vikend naselju, gdje je ove godine planirana prodaja 10 lokacija”, istakao je Gagović.

On očekuje i pomoć Vlade Republike Srpske kada je riječ o kapitalnim ulaganjima, kao i federalne opštine Trnovo koja je prošle godine izdvojila 200.000 KM za gradnju puteva.

Gagović je dodao da je u Trnovu palo oko 70 centimetara snijega, ali da nije bilo većih problema u funkcionisanju lokalne zajednice. On je napomenuo da su znatna sredstva utrošena za čišćenje snijega, koji je padao u kontinuitetu nekoliko dana.

“Imamo sela u kojima nema puno stanovnika, ali ima onih koji se bave poljoprivredom, stočarstvom, imaju stotinjak ovaca pa smo morali da im dodatno čistimo snijeg kako bi dopremili hranu za stoku i veterinara koji je morao da interveniše”, ističe Gagović.

Kada je riječ o čišćenju trotora u urbanom dijelu i pritužbi građana, Gagović ističe da snijega ima previše, a nedovoljno mjesta za odlaganje.

Načelnik Trnova je rekao da će se nastaviti sa izdvajanjem stipendija, dodajući da je lokalna zajednica obezbijedila i sredstava za prevoz učenika koji idu u srednje škole na području Istočnog Novog Sarajeva.

Gagović napominje da je u prošloj godini otvoreno nekoliko manjih pogona koji se bave preradom drveta, u kojima je određeni broj ljudi dobio zaposlenje, a u planu je otvaranje još jednog pogona.

“Sve firme koje smo otvorili redovno isplaćuju plate zaposlenima, svi su osigurani i nema rada na crno”, naglasio je Gagović i dodao da bi fabrika vode trebalo da počne sa radom sredinom marta, gdje će biti zaposlen određen broj ljudi.

On je istakao da se i ova opština, kao i druge, suočavaju sa problemom odlaska mladih.

Gagović je dodao da je u ovoj opštini prijavljeno oko 2.000 stanovnika, a u Osnovnoj školi “Sveti Sava” nastavu pohađa oko 60 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments