Budžet za prvo polugodište pet miliona KM

0

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine, prema kojem je za šest mjeseci ostvareno 5.042.000 KM prihoda od planiranih 12.010.000 KM za ovu godinu ili 41,99 odsto.
Rashodi iznose 4.671.000 KM ili 38,89 odsto od godišnjeg plana.

Ukupni poreski prihodi iznosili su 2.859.000 KM, neporeski 922.000, podignut je i kredit od milion KM, a ostatak prihoda su grantovi.

Načelnik Odjeljenja za finansije Mirjana Davidović rekla je da je punjenje prihoda od PDV-a za prvih šest mjeseci bilo manje za oko 10 odsto, između ostalog, i zbog smanjenja koeficijanta opštini Foča nakon usklađivanja sa rezultatima popisa.

Ona je istakla da je u drugoj polovini godine priliv sredstava od PDV-a ipak bolji i da bi do kraja godine trebalo da bude ostvaren plan.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je izvršna vlast uspjela da obezbijedi dnevnu likvidnost budžeta, te da se svim budžetskim korisnicima redovno doznačavaju sredstva.

On je naveo da se opština opredijelila, prije svega, za racionalizaciju budžeta i socijalnu politiku, a za veće investicije uspjela je obezbijetiti podršku ministarstava Republike Srpske, Federacije BiH i BiH.

„Urađena je projektna dokumentacija za obnovu vodovoda za šta je izdvojeno 200.000 evra, a cijeli projekat će koštati 10 miliona evra. U toku je gradnja dvije stambene zgrade za boračke kategorije vrijednosti 600.000 KM, a nastavljena je i gradnja studentskog doma i Bogoslovskog fakulteta, vrijednosti 6,4 miliona KM“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare