Budžet za 2015. godinu 8.700.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo danas je usvojila budžet grada za 2015. godinu u iznosu od 8.700.000 KM, što je za 6,7 odsto više od izvršenja ovogodišnjeg budžeta.

Budžet nije dobio podršku odbornika SNSD-am koji tvrde da je potrošački, a ne razvojni.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija rekao je da budžet garantuje stabilnost i sigurnost u izvršavanju obaveza, te naglasio da je ovo „budžet kontinuiteta jer iz godine u godinu grad nema deficit“.

Samardžija je naveo da je najveće izdvajanje iz budžeta, oko 33 odsto, planirano za finansiranje plata zaposlenih, ali je napomenuo da su tu uračunate i plate za Vatrogasnu jedinicu koja ima oko 50 zaposlenih.

Za materijalne troškove srednjih škola predviđena su izdvajanja od oko 550.000 KM, za azil za pse oko 100.000 KM, finansiranje gradskog prevoza 270.000 KM, kao i za izvršavanje obaveza po osnovu preuzetih kredita u iznosu od oko 650.000 KM.

„Značajna stavka predviđena je i za izvršavanje sudskih sporova iz ranijeg perioda“, dodao je Samardžija.

On je naveo da je 55.000 KM planirano za organizovanje Zimskih olimpijskih igara za mlade „EJOF“, koje bi trebalo da budu održane 2017. godine u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Odbornik SNSD-a Aleksandar Todorović istakao je da novac koji je predviđen za organizaciju EJOF-a nije potreban jer je riječ o propalom projektu, te napomenuo da će budžet dodatno opteretiti i sudske presude.

Todorović je naglasio da su odbornici SNSD-a uložili četiri amandamana da bi budžet učinili kvalitetnijim, ali da oni nisu prihvaćeni.

Odbornik SNSD-a Željko Stojanović rekao je da budžet grada za narednu godinu nije ni potrošački, ni razvojni, već birokratski jer će se najveći dio sredstava trošiti na plate administracije.

Skupština grada Istočno Sarajevo danas je razrješila dužnosti drugog potpredsjednika parlamenta Predraga Vučićevića, jer je izabran za predsjednika Skupštine opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare