Budžet rebalansom uvećan za 305.480 KM

0
Budžet rebalansom uvećan za 305.480 KM

HAN PIJESAK – Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak usvojili su Rebalans budžeta za ovu godinu na osnovu kog je budžet uvećan za 305.480 KM i sada iznosi 3.563.980 KM.

Načelnik opštine Vlado Ostojić rekao je Srni da je opština Han Pijesak izvršila rebalas budžeta zbog proširenja budžetskog okvira iz neutrošenih namjenskih sredstava iz 2017. godine kao i zbog povećanja ili umanjenja pojedinih rashoda i izdataka za kojima se ukazala potreba u dosadašnjem periodu.

On je naveo da neutrošena namjenska sredstva iz prošle godine iznose 305.480 KM, za koliko se i proširuje budžetski okvir za 2018. godinu.

„Taj višak sredstava sastoji se iz neutrošenih kreditnih sredstava od 3.000 KM, neutrošenih sredstava za finansiranje posebnih mjera zaštite od požara 3.200 KM, neutrošenih sredstava naknade od voda od 1.830 KM i netrošenih sredstava od naknade od šuma 297.400 KM, koja su se našla na računima krajem decembra 2017. godine“, naveo je Ostojić.

On je istakao da sredstva od šuma idu na investicije, u ovom slučaju na završetak Sokolskog doma, čija je rekonstrukcija i sanacija započeta prošle godine, na rekonstrukciju i sanaciju lokalnih puteva i ulica u gradskom naselju, rekonstrukciju i nabavku opreme za Dom kulture i popravku prozora na Sportskoj dvorani, na povećanje sredstava za čišćenje snijega, izgradnju dječijih igrališta i unapređenje infrastrukture.

Odbornici su većinom glasova usvojili i izmjene i dopune plana utroška sredstava od naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata za 2017. godinu, koja je usko vezana za već usvojeni rebalans budžeta.

Prema ovoj odluci, od ukupnih sredstava 1.300.000 KM od naknade od prodaje šumskih drvnih sortimenata za 2017. godinu ostalo je neutrošeno 305.480 KM, pa je bilo neophodno donijeti odluku o izmjeni i dopuni njihovog utroška.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak usvojena je Odluka o načinu, organizaciji i uslovima za vršenje javnog prevoza lica i stvari i Odluka o taksi prevozu na području opštine Han Pijesak.

Odbornici su usvojili izvještaje o poslovanju u prošloj, programe rada i finansijske planove za 2018. godinu, Javne zdravstvene ustanove „Apoteka“ , Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja, Javne ustanove Veterinarska ambulanta, Javne ustanove Centar za omladinu i sport „Pogled“ i opštinske Boračke organizacije Han Pijesak.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare