Budžet ostvaren 44 odsto

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas informaciju o izvršenju budžeta za prvih pola godine koji je ostvaren u iznosu od 3.939.946 KM ili oko 44 odsto od planiranog budžeta za ovu godinu.

Budžet za prvih šest mjeseci čine poreski prihodi koji su ostvareni u iznosu od oko 2.478.000 KM, ili 63 odsto od plana, neporeski od oko 1.219.000 KM ili 31 odsto, kapitalni grantovi iz inostranstva 6.306 KM, transferi jedinicama lokalne samouprave 90.475 KM i dobitak od prodaje imovine u iznosu od 146.189 KM.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković rekao je novinarima da su za ovu godinu realno planirani i prihodi i rashodi.

“Odgovorno smo pristupili budžetu na način da smo već imali rani rebalans u proljeće, čime smo pokazali da na pravi način planiramo i prihode i rashode”, rekao je Vuković.

Vuković je istakao da se budžet u drugoj polovini godine puni bolje. Biće, dodao je on, ostvareni značajni prihodi od prodaje zemlje, rente i uređenja zemljišta, jer su Pale veliko gradilište gdje se radi četiri – pet stambeno poslovnih objekata, a uskoro će se pristupiti i izgradnji studentskih domova.

“To će značajno popraviti naše prihode, kada su u pitanju izvorni prihodi. Ovu godinu ćemo završiti bez deficita”, naglasio je Vuković.

Odbornik Pokreta za naš grad Pale Momir Blagojević istakao je da je glasao protiv informacije o izvršenju budžeta, jer budžet nije realno obuhvatio potrebe svih budžetskih korisnika.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments