Broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima manji za 10 odsto

0
Broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima manji za 10 odsto

ZVORNIK – Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u avgustu ove godine evidentirano je ukupno 56 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 12 odsto, rekao je danas načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić.

Vasilić je na konferenciji za novinare u Zvorniku izjavio da je u posmatranom periodu bilo 17 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, što je manje za 10 odsto nego u avgustu prošle godine, dok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima nije bilo, za razliku od prošle godine u avgustu, kada su poginula dva lica.

„U avgustu su kontrolisana 2.562 vozača i vozila i tom prilikom evidentirano 2.217 prekršaja, zbog čega je izdato 2.113 prekršajnih naloga, što je više za 104 odsto u odnosu na uporedni period“, naveo je Vasilić.

On je dodao da je u avgustu iz saobraćaja isključeno 108 vozača, što je za 20 odsto više u odnosu na avgust prošle godine, dok je zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 85 vozača ili za 28 odsto više u odnosu na posmatrani period.

Načelnik Sektora krim-policije Mladen Savić istakao je da su u avgustu u oblasti kriminaliteta evidentirana 72 krivična djela, što je manje za pet krivičnih djela u odnosu na avgust prošle godine.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela, 64 su iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri iz oblasti privrednog kriminaliteta, jedno iz oblasti upotrebe opojnih droga i četiri protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

On je naglasio da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela, kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 158.000 KM, nadležnim tužilaštvima podneseno 67 izvještaja protiv 64 lica.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović napomenuo je da je stanje bezbjednosti na području ove uprave stabilno i zadovoljavajuće, a u nekim segmentima dobro.

Abazović je podsjetio da su pripadnici Policijske uprave Zvornik u avgustu učestvovali u realizaciji niza akcija republičkog, regionalnog i lokalnog karaktera, te redovnog, vanrednog i posebnog obezbjeđenja, kao i vršenja redovnih zadataka.

„Sve ove poslove pripadnici Policijske uprave Zvornik su izuzetno, profesionalno i u skladu sa Zakonom izvršavali, tako da nije bilo incidentnih situacija“, dodao je Abazović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare