Brčkalo: Opština Pale razvojni lider u regionu

0

Opština Pale, za razliku od susjednih opština koje su u problemima i pred kolapsom, može reći da je 2009. godinu završila uspješno, izjavio je Srni predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo. „I pored svih problema, svjetske ekonomske krize, određenih dugovanja prema opštini, imamo jedan od najboljih budžeta u Srpskoj, jer je on najmanje smanjen, a ono što je rebalansirano je i ostvareno“, rekao je Brčkalo. Skupština opštine Pale je na današnjoj sjednici usvojila je izvještaje o izvršenju budžeta opštine i radu načelnika opštine Slobodana Savića u 2009. godini, a govorilo se i o potrebi decentralizacije vlasti i prenošenju više nadležnosti na lokalne jedinice.

„Opština Pale je lider u regionu što se tiče infrastrukturnog i svakog drugog razvoja“, naglasio je Brčkalo.        
Brčkalo je istakao da je pozicija zadovoljna urađenim u protekloj godini, a posebno kada je u pitanju izvršenje budžeta, ali da u izvršenju budžeta za 2009. godinu nedostaju sredstva za izgradnju prilaznih puteva i spoljnog uređenja oko novoizgrađene Osnovne škole (OŠ) „Srbija“.

On je istakao da će ovi projekti vezani za OŠ „Srbija“ biti realizovani kreditnim sredstvima od oko milion KM u narednom periodu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare