Brčkalo: Istočno Sarajevo i srpske partije da sačuvaju jedinstvo

0

Povodom izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Srebrenica i Sarajevo treba da budu distrikti oglasio se i predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa /PDP/ Istočno Sarajevo i član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo.

Brčkalo je najoštrije osudio inicijativu Bakira Izetbegovića da se Sarajevo proglasi distriktom, jer se upravo u takvom Sarajevu, kakvo oni zagovaraju, desio jedan od najvećih egzodusa u srpskoj istoriji.

„Srbi sa ovih prostora neće pristati na takvu avanturu zbog negativnih iskustava iz prošlosti. Na to nas opominju i brojni primjeri iz sadašnjeg života, a jedan od takvih je obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici, gdje doživljavamo uvrede, napade i pokušaj linčovanja.“

„Mislimo da je Istočno Sarajevo podnijelo najveću žrtvu za stvaranje Republike Srpske. Mi sa pravom smatramo da je ono rodno mjesto naše Republike i danas je to trajna i nepromjenjiva kategorija“, izjavio je predsjednik Gradskog odbora PDP-a.

„Ova izjava Bakira Izetbegovića treba da nas sve opomene da sačuvamo jedinstvo srpskih partija i Grada Istočno Sarajevo“, zaključio je Brčkalo.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare