Božović: Razvoj Istočne Ilidže biće nastavljen

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović poručio je danas na obilježavanju 30 godina opštine i njene krsne slave – Svetog velikomučenika Georgija da se nastavlja razvoj ove lokalne zajednice kako bi sarajevski Srbi, koji su preživjeli golgotu, konačno mogli da se skrase.

Božović je naveo da to podrazumijeva širenje i stvaranje novih poslovnih zona, odnosno ulaganje novca u infrastrukturu u poslovnim zonama, što je prioritet, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Ističući brojne uspješne projekte koji su realizovani u proteklih godinu dana, Božović je naglasio da uvijek može bolje i da će se truditi da buduće vrijeme bude upotpunjeno korisnim i pozitivnim projektima.

„Želimo da ispunimo misiju koju smo sebi zacrtali, a to je da se sarajevski Srbi koji su preživjeli veliku golgotu, konačno skrase i imaju savremeno i moderno mjesto za život“, rekao je Božović.

On je čestitao svim zaslužnim građanima opštine kojima su na sinoć održanoj svečanoj akademiji uručena najveća opštinska priznanja, izražavajući ponos na njihove uspjehe koji se, kako je rekao, ogledaju kroz njihova djela.

Slavskom obredu u restoranu „Kula“, osim predstavnika lokalne zajednice, prisustvovali su i brojni gosti, među kojima i predstavnik Ambasade Srbije u BiH.

Zamjenik predsjednika gradske opštine Pantelej iz Niša Dragan Pavlović rekao je Srni da je nevjerovatno šta je sve narod na ovim prostorima podnio, u kakvim uslovima su opstali i šta su sve uspjeli da naprave.

On je naglasio da je na sinoć održanoj svečanoj akademiji na njega poseban utisak ostavio film koji je „dotakao sve što je narod sa ovih prostora preživeo i koji je tri puta iznova počinjao život“.

„To je veliki uspeh i neka svima služi kao pokazatelj i zvezda vodilja kako celokupan naš narod treba da radi i živi“, istakao je Pavlović.

On je dodao da mu je je izuzetna čast što je pozvan da danas prisustvuje obilježavanju 30 godina Istočne Ilidže i njene krsne slave.

Među gostima bio je i načelnik opštine Bileća Veselin Vujović, koji je došao da poželi srećnu slavu bratskoj Istočnoj Ilidži, sa kojom izuzetno dobro sarađuje, kao i svim njenim građanima.

Obilježavanje Đurđevdana počelo je jutros služenjem liturgije u Hramu Nerukotvorenog obraza Hristovog na Kuli.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare