Božović: Policijskoj stanici dodijeliti veći rang

0

ISTOČNO SARAJEVO – Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marinko Božović smatra da bi MUP Srpske, po hitnom postupku, trebalo da Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo dodijeli veći rang radi povećanja bezbjednosti građana.


Božović je na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio da je, zbog specifičnosti situacije i međuentitetske linije sa Kantonom Sarajevo, neophodno da na prostoru opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža bude veći broj policajaca kako bi bezbjednost građana bila na znatno većem nivou.

On je rekao da je posljednjim pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MUP-a Republike Srpske došlo do značajnih promjena, a prije svega na teritoriji koju pokriva bivša Stanica javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajeva, a današnja Policijska stanica.

„Ove promjene dovode do toga da je bezbjednosna situacija na području dvije opštine, gdje je u prva tri mjeseca ove godine registrovano najviše krivičnih djela, dovedena u pitanje, odnosno pitanje bezbjednosti građana“, naveo je Božović, dodavši da Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo danas ima 28 uniformisanih policajaca, što je za 15 manje nego kada je bila Stanica javne bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, sada teritorija koju pokriva Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo dnevno ima samo jednu policijsku patrolu koja se brine o bezbjednosti građana.

On je naglasio da je ovaj problem moguće riješiti tako da se formira Policijska stanica Istočna Ilidža ili da se Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo vrati status Stanice javne bezbjednosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare