Božićni pokloni za 27 višečlanih porodica

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručio je danas, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Božiću, poklon – prase za zaoblicu, za 27 višečlanih porodica u gradskom naselju Sokolac i za socijalno ugrožene u Knežini, Kruševcima, Babinama Donjim, Bjelosavljevićima i Kuli.

Božićnom poklonu posebno su se obradovala četiri dječaka u šestočlanoj porodici Vujadina Veljovića, u kojoj radi samo otac, dok mlada majka Jelena brine o mališanima.

– Poklon zaoblica nam znači mnogo. Dovoljno je reći da je iz moje porodice petoro na Birou za zapošljavanje, da jedno dijete ide u školu i da se svi skupa snalazimo kako znamo i umijemo da bi preživjeli. Izbjegli smo iz sela Drecelj, opština Olovo, mijenjali adrese stanovanja i konačno se skrasili na svom placu u kućici koja je privremeni smještaj. Za nešto bolje očekujemo razumijevanje donatora i lokalne vlasti, jer je naša imovina u prijeratnom mjestu življenja uništena, pojasnila je Željka Vasiljević, kojoj je takođe uručen božićni poklon u naselju Brezjak.

bozicpomoc05012014_2Kod porodice Manjkalović

Poklon zaoblici, koja će se na dan velikog pravoslavnog praznika naći na božićnoj trpezi šestočlane porodice Samojka Maksimovića obradovali su se svi, a posebno glava porodice.

– Radim u Elektrodistribuciji već 25 godina i imam redovna primanja, ali nedovoljna za sve nas. Više me raduje gest načelnika opštine gospodina Bjelice, što se sjetio nas povodom ovog  velikog praznika, nego  bilo koji drugi dar. Znači nam mnogo što neko brine o nama, zahvalan je Maksimović.

Poklon prase za zaoblicu, uručeno je i Milanu Motiki, koji je sa svojom šestočlanom porodicom krov nad glavom našao u objektu alternativnog smještaja u Brezjaku.

bozicpomoc05012014_3Kod porodice Vasiljević

– Radim u „Novoj Romaniji“ gdje plate kasne i po šest mjeseci. Dvoje djece su studenti, a najmlađe je deveti razred osnovne škole. Samo ja radim u porodici i znate kako je. Trudimo se svi, da bi se preživjelo u ovom teškom vremenu i uspijevamo. Ne žalimo se u nadi da će doći bolji dani, kažu u porodici Motika, kojoj je poklonjena zaoblica.

Božićnom poklonu se obradovalo i deset članova porodice Škiljević u susjednoj zgradi. Za razumijevanje lokalne vlasti, zahvalila se majka, u nadi da će za njena četiri sina biti posla, bar kada prođe zimski period.

– Trenutno radi samo muž u preduzeću „Romanijaputevi“, a djeca povremeno za dnevnicu i nekako  izlazimo na kraj. Izbjegli smo sa područja opštine Olovo, tako da smo još uvijek u alternativnom smještaju. Poklon zaoblica za Božić nam dolazi u pravi čas, rekla je domaćica Rajka u ime porodice Škiljević.

bozicpomoc05012014_4U porodici Motika poklon je preuzeo otac Milan

Isti božićni pokloni uručeni su u kasnim popodnevnim časovima i za porodice, Neđa Manjkalovića i Milisava Džide u sokolačkom naselju Brezjak. Tokom dana, božićna zaoblica uručena je za još 22 višečlane porodice na području opštine Sokolac. Priče su slične. Životari se ali i raduje, kažu, poklon zaoblici, prije svega kao gestu vrijednom hvale u susret prazniku, u kome se slavi rođenje Bogomladenca Spasitelja svijeta, koji je ujedno, vjera, nada i ljubav.  Bogatija božićna trpeza, dar opštine Sokolac, omogućena je i za devet socijalno najugroženijih korisnika Prihvatnog centra na Majdanima kod Sokoca.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments