Bori Kapetanoviću povelja pjesničkih susreta na Romaniji

0

SOKOLAC – Povelja 21. Vidovdanskih pjesničkih susreta na Romaniji biće dodijeljen književniku Bori Kapetanoviću iz Banjaluke, za ukupan doprinos razvoja srpske kulture i književnosti, odlučio je Izvršni odbor Književnog kluba „Romanija“ na sastanku na Sokocu.

Predsjednik Književnog kluba Romanija Milanko Borovčanin rekao je novinarima da je Kapetanović na ovim susretima dobio nagradu 1996. godine za knjigu pod nazivom „Džez rata“.

On je pamenuo da je Kapetanović do sada objavio više od 30 knjiga poezije i proze među kojima su knjige „Dripački nokturno“, „Nisu laste budalaste“, „Kako se kalio Boro“.

Borovčanin je podsjetio da će ovogodišnji 21. Vidovdanski pjesnički susreti početi 27. juna pjesničkom večeri u Han Pijesku, a 28. juna ovi susreti će biti održani na Sokocu, uključujući poetski pomen na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju „Mali zejtinlik“.

Dosadašnji dobitnici ove povelje bili su književnici Matija Bećković, Đorđe Sladoje, Slobodan Rakitić, LJubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Dara Sekulić, Ranko Preradović i drugi.

Književni klub „Romanija“ okuplja više od 30 članova sa područja Sokoca, Rogatice i Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare