Borenović: Program PDP-a može značajno oporaviti Srpsku

0
Borenović: Program PDP-a može značajno oporaviti Srpsku

ŠEKOVIĆI – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović izjavio je danas u Šekovićima da je PDP-ov program obnove Republike Srpske „odličan dokument koji može značajno oporaviti Srpsku“.

Borenović je rekao da se ključne poruke PDP-a odnose na ekonomsku, demografsku i moralnu obnovu, ali i potrebu stvaranja političke stabilnosti u kojoj će prioritet biti posao.

„Pored toga moramo svi da radimo da se vrati dostojanstvo srpskom narodu i narodima koji žive u Republici Srpskoj i da obezbijedimo uslove za sprovođenje zakona, da pravda bude dostupna svima i da zakoni jednako vrijede za sve“, rekao je Borenović Srni, koji je u Šekovićima prisustvovao obilježavanju krsne slave Opštinskog odbora PDP-a – Svetog Vasilija Ostroškog.

Slavskoj svečanosti održanoj u Parohijskom domu u Šekovićima, osim Borenovića, prisustvovali su i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz ove partije Dragan Galić i Perica Bundalo, te brojni gosti i simpatizeri stranke.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je Srni da su Šekovići sredina koja se „nalazi u ozbiljnoj krizi“ i u kojoj se smanjuje broj stanovnika, pa sa tog stanovišta zaslužuju veću pažnju svih nivoa vlasti, jer sama „nije u stanju da izađe iz tog začaranog kruga“.

Ivanić smatra da treba osmisliti fond koji treba da pomogne i stimuliše investitore da dođu u Šekoviće.

„Neće investitori doći u Šekoviće ako ne budu imali neki razlog, a to opština ne može sama. Tu mora da pomogne Republika i druge institucije da se podrže takvi planovi. Ovde bi bila dobra jedna fabrika, pogon, nešto da se uradi i zato bi takva vrsta podrške morala da bude osmišljena i dugotrajna“, rekao je Ivanić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments