Borba protiv korupcije trajan proces

0

Borba protiv korupcije treba da bude trajan proces u koji treba da se uključe svi segmenti društva i sve institucije, istaknuto je danas tokom okruglog stola koji je u okviru kampanje „Korupcija ti uzima sve“ organizovao Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo. Iz CJB Istočno Sarajevo je saopšteno da su na okruglom stolu o korupciji, osim predstavnika policije i Policijske misije Evropske unije /EUPM/, učestvovali i predstavnici tužilaštva, sudova, zdravstvenih i obrazovnih institucija, kao i predstavnici opštine Pale. Kao jedan od načina borbe protiv ovog problema, predstavnici obrazovnih institucija predložili su provođenje anonimnih anketa, kako bi se ocjenjivao rad profesora i prijavili slučajevi korupcije.

Učesnici okruglog stola istakli su da građane treba dodatno upoznavati da im je na raspolaganju anonimni broj krimolovca 080-020-505, na koji mogu prijaviti koruptivne radnje i koruptivne pojedince, kao i besplatan policijski broj 122 i 051-219-300.

Zamjenik načelnika CJB Istočno Sarajevo Zoran Renovica u uvodnom izlaganju istakao je da je MUP Republike Srpske među prvima prepoznao i suočio se sa problemom korupcije u vlastitim redovima, te da će i u narednom periodu to biti jedan od prioriteta policije.

Zamjenik glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Senaid Ibrahimefendić pohvalio je kampanju, kao i saradnju i aktivnosti MUP RS i EUPM-a u borbi protiv korupcije.

„Borba protiv korupcije treba biti trajan zadatak svih nas i potrebno je samo postupati po zakonu“, naglasio je Ibrahimefendić.

Svi prisutni pohvalili su organizovanje ovog skupa i izrazili zadovoljstvo jer je MUP RS jedna od prvih institucija koja se počela baviti problemom korupcije u sopstvenim redovima.

Učesnici rasprave su se usaglasili da i drugi treba da slijede primjer policije koja je prije tri godine započela proces borbe protiv korupcije i donijela strategiju i Projekat sprečavanja borbe protiv korupcije u vlastitim redovima.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare