„Bolnicom za bubamare“ otklanjaju dječiji strah od bijelog mantila

0

FOČA – Studenti Medicinskog fakulteta iz Foče danas su u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ zajedno sa djecom „liječili“ njihove igračke, sa namjerom da ih kroz igru oslobode straha od bijelog mantila, špriceva, zavoja, stetoskopa i drugog medicinskog materijala.

Poučno-zabavna igra dio je projekta „Bolnica za bubamare“, koji je osmislio Komitet za međunarodnu razmjenu studenata Republike Srpske iz Banjaluke-SaMSIK.

U improvizovanim mini-ambulantama u dvorištu vrtića mališani su od studenata u bijelim mantilima dobili savjete o zdravim životnim navikama, a kroz igru i liječenje sticali znanja o značaju odlaska kod ljekara i humanoj ulozi medicinara.

„Cilj je da se na zanimljiv način kod mališana uzrasta od tri do pet godina ukloni strah od ljekara, a, istovremeno, i nama je ovo značajno iskustvo za budući rad sa pacijentima“, rekla je koordinator projekta, student pete godine Medicinskog fakulteta Jasna Stančić.

Djeca koja su učestvovala u „Bolnici za bubamare“ dobila su od „ljekara za igračke“ diplome za pokazanu hrabrost i vještinu.

Studenti Medicinskog fakulteta, koji su i članovi Lokalnog komiteta SaMSIK, istu posjetu organizovali su u fočanskoj igraonici Klincograd „Zvjezdica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments